University of Delaware Library
Bookmark and Share

Medieval-Renaissance Colloquium
University of Delaware English Department

Selected Primary Resources
October 2, 2006

Jesse Rossa | Iris Snyder




This bibliography is focused on books from the fifteenth through the eighteenth centuries which relate thematically to the topic of space. This includes a broad range of material including cosmography, travel and maps, and physics, as well as the literal and physical space in a book-marginalia, typography, binding, and layout.




Alberti, Leandro, 1479-1552.

Descrittione di tvtta Italia : nella quale si contiene il sito di essa, l'origine, & le signorie delle città & delle castella, coi nomi antichi & moderni, i costumi de popoli, le condicioni de paesi; et piv gli hvomini famosi che l'hanno illustrata, i monti, i laghi, i fiumi, le fontane, i bagni, le minere, con tutte l'opre marauigliose in lei della natura prodotte. Con priuilegio. Bologna : A. Giaccarelli, 1550.

LOCATION: Morris Library - Special Collections DG423 .A3 1550


Clusius, Carolus, 1526-1609.

Caroli Clusii Atrebat, rariorum aliquot stirpium per Hispanias obseruatarum historia: libris duobus expressa ... Antuerpiae : Ex officina Christophori Plantini ..., 1576.

LOCATION: Morris Library - Special Collections Horticulture SB91 .A2 L433 1576


Collimitius, Georgius, 1482-1535.

Artificium de applicatione astrologi[a]e ad medicina[m] deq[ue] conuenientia earundem, Georgii Collimitii Tansteteri, canones aliquot, & quaedam alia, quorum catalogum reperies in proxima pagella. Argentorati : Apud Georgium Vlricherum, Anno 1531, mense Martio.

LOCATION: Morris Library - Special Collections QB26 .T17x 1531


Dalechamps, Jacques, 1513-1588.

Historia generalis plantarvm : in libros XVIII per certas classes artificiose digesta, haec, plusquam mille imaginibus plantarum locupletior superioribus, omnes propemodum quae ab antiquis scriptoribus, graecis, latinis, arabibus, nominantur : necnon eas quae in orientis atque occidentis partibus, ante seculum nostrum incognitis, repertae fuerunt, tibi exhibit ... Lugduni : Apud G. Rovillivm, 1586-1587.

LOCATION: Morris Library - Special Collections Horticulture QK41 .D13 1587


Dante Alighieri, 1265-1321.

Le terze rime di Dante. Venetiis, in aedib. Aldi. accvratissime. men. avg. 1502.

LOCATION: Morris Library - Special Collections PQ4302 .B02


Dolet, Étienne, 1509-1546.

Francisci Valesii Gallorum regis fata : ubirem omnem celebriorem à Gallis gestam nosces, ab anno Christi M.D.XIII : usque ad annum ineuntem M.D.XXXIX / Stephano Doleto. Lugduni : [s.n.], 1539.

LOCATION: Morris Library - Special Collections PQ 1611 .F85 1539


Eden, Richard, 1521?-1576.

The history of Trauayle in the West and East Indies, and other countreys lying eyther way, towardes the fruitfull and ryche Moluccaes. As Moscouia, Persia, Arabia, Syria, Egypte, Ethiopia, Guinea, China in Cathayo, and Giapan: With a discourse of the Northwest passage. London : by Richard Iugge, 1577.

LOCATION: Morris Library - Special Collections E141 .E23


Eyn news Complexion Büchlin : der Menschen natur geburt sitten geberden vnd neygligkeyt auss der Phisionomi den siben Planeten / xii. Zeichen vnd den XXXV. Bildern des Himmels ; auch nach den zwölff Monaten eyn kurtzer Bericht auss der Astronomi. Getruckt zu Strassburg : Durch M. Jacob Cammerlander von Mentz, [between 1531 and 1548].

LOCATION: Morris Library - Special Collections R 128.6 .K85


Floridus, Franciscus Sabinus, d.1547.

Francisci Floridi Sabini in M. Actii Plavti aliorvmqve latinae lingvae scriptorum calumniatores apologia, nuncprimum ab autore aucta atque recognita : eiusdem de iuris ciuilis interpretibus liber, itidem auctus atque recognitus : eiusdem de C. Iulij Cæsaris præstantia librii III, nunquam antea excusi : eiusdem lectionum succisiuarum librii III, iam quoque primum & nati, & in lucem editi ... quibus accessit etiam singulis, in studioforum gratiam, rerum ac uerborum memorabilium copiosissimus index. Apud inclytam Basilaeam : [s.n.], 1540.

LOCATION: Morris Library - Special Collections PA 6584 .F66x 1540


Gastaldi, Giacomo, ca. 1500-ca. 1565.

Tierra nveva. [Venice : Valgrisi?, between 1561? and 1564?]

LOCATION: Morris Library - Special Collections G 3300 1561 .G3


[Gesta Rhomanorum : cu[m] applicationib[us] moralisatis ac misticis]. [Strasbourg : George Husner], M.cccclxxxix, in die sancti Sixti ... [6 Aug. 1489]

LOCATION: Morris Library - Special Collections PA8320 1489


Giovio, Paolo, 1483-1552.

Descriptio Britanniae, Scotiea, Hyberniae, et Orchadvm, ex libro Pavli Iovii, episcopi nvcer. De imperiis, et gentibvs cogniti orbis, cvm eivs operis prohoemio ... Venetiis, apud M. Tramezinum, 1548

LOCATION: Morris Library - Special Collections DA610 .G51


Hales, Stephen, 1677-1761.

Experiences phisiques : sur la maniere de rendre l'eau de mer potable, sur la maniere de conserver l'eau douce, le biscuit & le bled, & sur la maniere de saler les animaux, lûës dans les assemblées de la Société royale de Londres / par M. Hales. A Paris : Chez Rollin fils ..., 1741.

LOCATION: Morris Library - Special Collections Unidel QC123 .H3513


Hariot, Thomas, 1560-1621.

Wunderbarlicher doch Warhafftiger Bericht. Von der Landschafft Virginia inn der newen Welt, welche newlich im Jahr Christi 1585. [Halle, Paull Grebern, 1598]

LOCATION: Morris Library - Special Collections DS708 .D77 1598


Hooke, Robert, 1635-1703.

Micrographia restaurata : or, The copper-plates of Dr. Hooke's wonderful discoveries by the microscope, reprinted and fully explained: whereby the most valuable particulars in that celebrated author's Micrographia are brought together in a narrow compass; and intermixed occasionally, with many entertaining and instructive discoveries and observations in natural history ... London : Printed for and sold by J. Bowles, 1745.

LOCATION: Morris Library - Special Collections QH271 .H793


Joannes, de Sancto-Geminiano, d. ca. 1314.

Summa de exemplis ac similitudinibus rerum. Impressum aut Venctijs : Per Joane & Gregorium de Gregorijs fratres, 1497, die 10 Aprilis.

LOCATION: Morris Library - Special Collections AE2 .J635 1497


Monardes, Nicolás, ca. 1512-1588.

De simplicibvs medicamentis ex Occidentali India delatis : qvorvm in medicina vsvs est / auctore D. Nicolao Monardis ; interprete Carolo Clvsio. Antverpiae : Ex officina Christophori Plantini, Architypographi Regii., 1574.

LOCATION: Morris Library - Special Collections Horticulture RS174 .M62165 1574


Münster, Sebastian, 1489-1552.

Americæ sive novi orbis, nova description. [Basel : H. Petri, 1598].

LOCATION: Morris Library - Special Collections G 3290 1598 .M8


Ortus sanitatis : de herbis et plantis, de animalibus et reptilibus, de auibus et volatilibus, de piscibus et natatilibus, de lapidibus et in terre venis nascentibus, de vrinis et earum speciebus, tabula medicinalis cum directorio generali per omnes tractatus. [Strasbourg : Reinhard Beck, anno 1517].

LOCATION: Morris Library - Special Collections Horticulture RS79 .H67 1517


Paracelsus, 1493-1541.

Astronomica et astrologica / des Edlen hochgelährte wolerfahrenen Herren Doctor Avreoli Theophrasti von Hohenhaim Paracelsi genandt &c. ; opuscula aliqout, jetzt erst in Truck geben und nach der Vorred verzeichnet. Getruckt zu Cöln : Bey Arnoldi Byrckmans Erben, 1567.

LOCATION: Morris Library - Special Collections Unidel QB26 .P2 1567


Planeten Büch : auss Grund natürlicher Astrologen nach wahrem lauff der Sonnen und der siben Planeten kräfften und eygenschafften ... Straubing : A. Sommer, 1596 [i.e. 1597]

LOCATION: Morris Library - Special Collections BF1683 .P56


Ripley, George, d. 1490?

The bosome-book of Sir George Ripley, Canon of Bridlington : containing his philosophical accurtations in the makeing the philosophers mercury and elixirs. London: Printed for William Cooper ..., 1683.

LOCATION: Morris Library - Special Collections Unidel QD25 .R57x 1683


Rolfinck, Werner, 1599-1673.

Gverneri Rolfincii, Phil. A C med. doctoris et professoris publici, chimia in artis formam redacta : sex libris comprehensa. Jenæ : S. Krebs curabat, 1662.

LOCATION: Morris Library - Special Collections Unidel RS421 .R645 1662


Tibullus.

Tibullus cum commentariis Cyllaenii Veronensis. Catullus cum commentariis Parthenii Veronensis & Paladii Patauini; emendationes Catullianae per Hieronymum Auancium Veronensem & eiusdem in Priapeias castigationes. Propertius cum commentariis Phylippi Beroaldi; annotationes in Propertium, tum per Domitium Calderinuum, tum per Ioannem Cottam Veronensem / haec omnia sunt ex exe[m]plaribus emendatis Domini Hieronymi Aua[n]cii. [Venice] : Impressum Venetiis per Ioannem de Tridino de Cereto alias Tacuinum, 1500 dieuero xix Maii regna

LOCATION: Morris Library - Special Collections PA6274 .A2 1500

Top of page



This page is maintained by Special Collections.
01/25/10

  • UD Library Special Collections  •   181 South College Avenue  •   Newark, DE 19717-5267  •   USA
    Phone: USA +1 302-831-2229  •   ©2014